عرضه پالایشی یکم (دارا دوم) | خرید صندوق ETF دولتی

سرمایه‌گذاری در بورس با صندوق‌ دولتی

دارادوم

پالایشی یکم؛ سرمایه‌گذاری با طعم نفت!

دولت امسال تصمیم گرفته است بخشی از دارایی‌های خود در شرکت‌های بورسی را به مردم واگذار کند. به همین منظور ابتدا با تاسیس صندوق «دارا یکم» بخشی از سهام خود را در سه شرکت بانکی و دو شرکت بیمه‌ای در قالب یک صندوق قابل معامله به بازار بورس عرضه کرد. اکنون قصد دارد بخش دیگری از دارایی‌های خود را در قالب «صندوق پالایشی یکم» واگذار کند.

«صندوق سرمایه‌گذاری پالایشی یکم» با نماد «پالایش» دومین صندوق از نوع صندوق‌های ETF دولتی است که پذیره‌نویسی آن از تاریخ ۵ شهریور تا ۱۹ شهریور صورت می‌پذیرد. زمان ثبت سفارش برای این صندوق در روزهای کاری از ساعت ۱۲:۳۰ تا ۱۴:۰۰ است.

در قالب این صندوق بخشی از سهام دولت در چندین شرکت فعال بورسی در حوزه پالایش نفت عرضه عمومی می‌شود. این شرکت‌ها شامل پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت تبریز، پالایش نفت اصفهان و پالایش نفت تهران است.

مجموع تعداد واحدی که در زمان پذیره‌نویسی، هر شخص حقیقی ‌می‌تواند از صندوق‌های دارا یکم و پالایشی یکم خریداری کند ۵۰۰ واحد است. یعنی اگر شما در زمان پذیره‌نویسی صندوق دارا یکم ۲۰۰ واحد از آن را خریداری کرده‌ باشید، اکنون حداکثر ۳۰۰ واحد از صندوق پالایشی یکم می‌توانید خریداری کنید.

چگونه صندوق پالایشی یکم را خریداری کنیم؟

با استفاده از سامانه‌های معاملاتی کارگزاری مفید می‌توانید در پذیره‌نویسی پالایشی یکم (دارا دوم) شرکت کرده یا پس از اتمام پذیره‌نویسی و تخصیص واحدهای این صندوق، آن را به صورت آنلاین معامله کنید

اگر کد بورسی دارید و کاربر کارگزاری مفید هستید تنها با جستجو نماد «پالایش» در هر یک از سامانه‌های معاملاتی می‌توانید سفارش خرید خود را ثبت نمایید

اگر هنوز اقدام به دریافت کد بورسی نکرده‌اید می‌توانید با استفاده از لینک زیر در کارگزاری مفید افتتاح حساب کنید و پس از تکمیل فرایند ثبت نام خود، در زمان پذیره‌نویسی صندوق پالایشی یکم، واحدهای این صندوق را خریداری کنید

چگونه از زمان پذیره‌نویسی سایر صندوق‌های ETF دولتی مطلع شویم؟

علاوه‌بر صندوق دارا یکم و پالایشی یکم (دارا دوم) دولت قصد عرضه صندوق های دولتی دیگری را دارد. با عضویت در شبکه‌های اجتماعی کارگزاری مفید می‌توانید از زمان پذیره‌نویسی این صندوق‌ها و سایر اطلاعات هریک مطلع شوید.

سوالات متداول

امکان پذیره نویسی برای هر کد ملی در چند مرحله وجود دارد به شرط آنکه مجموع مبلغ پذیره نویسی‌ها بیشتر از مبلغ تعیین شده برای صندوق نباشد.

بله! همه افراد از جمله افرادی که در پذیره‌نویسی صندوق دارا یکم مشارکت داشته‌اند، می‌توانند از این فرصت استفاده‌ نموده و در پذیره‌نویسی صندوق پالایشی یکم(دارا دوم) مشارکت کنند، اما نکته حائز اهمیت آن است که هر فرد در مجموع این دو صندوق می‌تواند تا سقف ۵ میلیون تومان در پذیره‌نویسی شرکت کند. به عنوان مثال اگر در زمان پذیره‌نویسی دارا یکم ۲ میلیون تومان در آن صندوق سرمایه‌گذاری کرده باشید، سقف مشارکت شما در پالایشی یکم حداکثر ۳ میلیون تومان خواهد بود.

در صورت واریز وجه بیشتر از مبلغ معین‌شده، تا حدود ۲ ماه وجه شما در حالت بلوکه شده قرار می‌گیرد.

خیر؛ خرید واحدهای صندوق ETF دولتی از طریق بانک‌های تعیین‌شده امکان‌پذیر است، ولی درصورتی‌که قصد فروش این صندوق را داشته باشید بایستی ابتدا در کارگزاری ثبت‌نام کنید و پس از تکمیل تمامی مراحل ثبت‌نام در سامانه‌ معاملاتی کارگزاری مفید برای نماد پالایش درخواست تغییر کارگزار ناظر ثبت کرده و پس از اضافه شدن این نماد به پرتفوی آن را به فروش رسانید.

خیر؛ برای خرید واحدهای پالایشی یکم (دارا دوم) نیازی به کد بورسی نیست و با مراجعه به شعب بانک و از طریق کد ملی هم می‌توان در پذیره‌نویسی این صندوق مشارکت کرد اما برای فروش آن‌ می‌بایست حتماً هر شخص کد بورسی خود را از طریق سامانه سجام دریافت کرده، احراز هویت کند و در کارگزاری ثبت‌نام نماید.

عودت وجوه اضافه حاصل از اضافه پرداختی و یا مازاد ناشی از تقسیم مساوی سهام‌های پذیره‌نویسی شده توسط صندوق، به‌حساب معاملاتی نزد کارگزاری یا شماره شبای پرداخت‌کننده انجام می‌شود.

بله! افرادی که کد بورسی دارند، می‌توانند با جستجوی نماد «پالایش» در سامانه‌های معاملاتی واحدهای این صندوق را خریداری کنند.

درصورتی‌که به هر دلیلی برای افراد واحد سرمایه‌گذاری صادر نشود یا کمتر از میزان واریز شده صادر شود، بایستی مابه‌التفاوت وجوه واریز شده پس از پایان دوره پذیره‌نویسی به سرمایه‌گذار بازگردانده شود .

آن‌چیزی که این روزها با عنوان ETF از آن یاد می‌شود، همان صندوق‌های قابل معامله در بورس هستند. عملکرد و ماهیت‌ ای‌تی‌اف‌ها همانند سایر صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک در بورس است. تنها وجه تمایز ای‌تی‌اف‌ها امکان خرید و فروش واحدهای آن همانند سهم‌های موجود در بورس و فرابورس است. در واقع واحدهای سرمایه‌گذاری این صندوق‌ها مانند سایر نمادهای مربوط به سهام شرکت‌ها، قابلیت معاملاتی بورسی را دارند. البته علی رغم اینکه می‌توان این صندوق‌ها را همانند سهام در بورس معامله کرد تفاوت‌هایی نیز باهم دارند که می‌توانید در مقاله مقایسه صندوق‌های قابل معامله با سهام عادی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری این تفاوت‌ها را بررسی کنید.

برای سرمایه‌گذاری در بورس راه‌های مختلفی وجود دارد. اگر دانش کافی و زمان مناسب داشته باشید، می‌توانید از ساعت ۹ تا ۱۲:۳۰ شنبه تا چهارشنبه سهام مورد نظر خود را بخرید یا آن را بفروشید. در این میان برخی افراد ممکن است با دیدن اعداد و ارقام سبز و قرمز بورس و جزئیات زیاد آن یا نداشتن زمان یا دانش کافی از همان ابتدا و قبل از آشنا شدن با صندوق‌های سرمایه‌گذاری ، از بورس بترسند و با آن خداحافظی کنند. در حالی‌که صندوق‌های سرمایه‌گذاری راه‌کار ساده و کاربردی برای ورود غیر حرفه‌ای‌ها و افرادی است که ترجیح می‌دهند مدیریت سرمایه خود در بازار سهام را به یک گروه حرفه‌ای بسپارند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری نظیر ETFها توسط متخصصان بازار سرمایه مدیریت می‌شود.

افتخارات مفید

1
اولین هلدینگ خدمات بازار سرمایه و بزرگترین کارگزاری بورس در ایران
بیش از ۷ میلیون
کاربر
بیش از ۲۸۰ هزار میلیارد ریال
دارایی تحت مدیریت
بیش از ۴۰۰۰ نقطه ارایه خدمت
در سراسر کشور