
صندوقهای طلا؛ راهحل بهینه سرمایهگذاری
سمینار تخصصی فرصتهای سرمایهگذاری و تحلیل بازار طلا با حضور جمعی از فعالان و کارشناسان بازار سرمایه در محل ساختمان مرکزی «کارگزاری مفید» برگزار شد. در این سمینار که روزهای ۲۱ و ۲۲ آبان ماه برگزار شد، بیش از ۶۰ نفر از سرمایهگذاران و فعالان بازار سرمایه شرکت کردند.
آتین نراقی مدیریت ارشد کسبوکار از دانشگاه شریف در این سمینار با مروری بر وضعیت فعلی اقتصاد و فضای سرمایهگذاری در کشورمان گفت: با توجه به شرایط فعلی قیمت ارز و نگرانی سرمایهگذاران برای حفظ ارزش داراییهای خود، سرمایهگذاری در فلز طلا یکی از گزینههای اصلی قابل توجه است که در این سمینار فرصتها، چالشها و روشهای سرمایهگذاری در آن مورد بررسی و تحلیل قرار خواهد گرفت.
وی در ابتدای این سمینار دو عامل بهای جهانی انس طلا و ارزش دلار را بهعنوان عوامل اصلی تاثیرگذار بر قیمت طلا برشمرد و افزود: همانطور که میدانید قیمت دلار و انس جهانی طلا از جمله عواملی هستند که بر قیمت طلا و نوسانات آن در کشورمان تاثیر میگذارد، بنابراین تحلیل و بررسی عوامل مذکور نقش مهمی در برآوردهای آینده و نحوه سرمایهگذاریمان در این فلز رنگین خواهد داشت.
این کارشناس اقتصادی همچنین با مقایسهای میان بازارهای مختلف نظیر سرمایهگذاری در زمین، دلار، سپردههای بانکی و طلا تأکید کرد: بررسیها نشان میدهد بازدهی سرمایهگذاری در فلز رنگین طلا بیشتر از سایر بازارهای مطرح شده در ۱۰ سال گذشته بوده است.
مدرس سمینار تخصصی فرصتهای سرمایهگذاری و تحلیل بازار طلا با تأکید بر اینکه برخی تصور میکنند خرید و سرمایهگذاری در دلار توجیه اقتصادی بیشتری دارد، عنوان کرد: برخلاف عقیده کسانی که باور دارند، دلار در سالهای اخیر بیشترین بازدهی را در بازارهای موازی داشته، باید اذعان داشت روند صعودی ارزش طلا بیشتر از ارزهای خارجی نظیر دلار در سالهای اخیر بوده است.
صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر طلا راهحلی مناسب و بهینهای برای سرمایهگذاری در طلا هستند
نراقی در ادامه این همایش با تحلیل شرایط اقتصادی بازارهای مختلف در ایران به ارائه مقایسهای از روشهای مختلف سرمایهگذاری در این فلز رنگین پرداخت و گفت: برای سرمایهگذاری در طلا روشهای مختلفی از جمله «خرید مستقیم سکه»، «خرید شمش طلا» «خرید گواهی سپرده طلا»، «خرید قرارداد آتی سکه طلا»، «خرید اختیار معامله سکه طلا» و «خرید واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری طلا» مطرح است؛ اما در میان تمام این روشها، صندوقهای سرمایهگذاری طلا ویژگیهای مطلوب بیشتری دارند.
وی افزود: همانطور که اشاره شد صندوقهای سرمایهگذاری طلا که اخیراً تأسیس شدهاند، ویژگیهای بیشماری برای سرمایهگذاران دارند که از جمله آنها میتوان به مدیریت حرفهای صندوقهای سرمایهگذاری مشترک اشاره کرد. افرادی که بهطور شخصی وارد بازار معاملات طلا میشوند، نمیتوانند همانند حرفهایهای بازار سرمایه که هم تخصص کافی و هم سطح اطلاعات بالایی دارند، از این بازار بازدهی کسب کنند.
مدرس این سمینار تاکید کرد: لازم است بدانید کار صندوقهای سرمایهگذاری طلا این است که افراد سرمایهشان را در اختیار این صندوقها میگذارند و مدیران صندوقهای مذکور حداقل ۷۰ درصد از سرمایههای دریافتی را سکه گواهی میکنند و باقیمانده را در سایر بازارها نظیر آتی یا اختیار و... سرمایهگذاری میکنند. در کل میتوان گفت صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر طلا راهحلی مناسب و بهینهای برای سرمایهگذاری در طلا هستند و لازم است بدانید تاکنون بیش از دو هزار و ۵۰۰ تن طلا تحت مدیریت صندوقهای ETF در سراسر جهان قرار گرفته است.
در پایان گفتنی است محورهای اصلی این سمینار که با همکاری مشترک «کارگزاری مفید» و «گروه مالی و مدیریت سرمایهگذاری شریف» به مدت هشت ساعت برگزار شد، شامل «درک عمیق از عوامل تأثیرگذار بر قیمت طلا در بازارهای داخلی و خارجی»، «آنالیز ابزارهای نوین سرمایهگذاری در بازار طلا شامل آتی، اختیار معامله و ETFs»، «افزایش قدرت تحلیل بازار براساس پارامترهای علمی و شرایط روز» و «شناخت ریسکها و مهارت استفاده از پتانسیلهای بکر سودآوری در بازار طلا» بود.
برای اطلاع از سایر دورههای آموزشی و سیمنارهای تخصص کارگزاری مفید میتوانید بر روی این لینک کلیک کنید.